KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR

 

 

Betalningsalternativ 
Vi använder oss av Klarna Checkout som en säker betalningsmetod. Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer, så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartner den som hanterar betalningstransaktionen. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som för valt betalningsalternativ.

 

Vi erbjuder även betalning via Swish, Paypal eller Payson. Ni har också möjlighet att hämta beställningen hos oss.

 

Produkt- och servicefrågor
Har ni några funderingar på våra produkter eller dylikt är ni varmt välkomna att mejla eller ringa oss så hjälper vi gärna till!

 

Leveranstid
Så snart vi har fått er order skickas varorna. Vårt mål är att ha riktigt snabba leveranser. Leveranstiden med Postnord, Schenker och DHL är 1-2 dagar.

 

Leveranssätt
Vi skickar er order med Postnord, Schenker eller DHL. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

 

Fraktfritt
Ordervärde överstigande 500 kr bjuder vi på fraktkostnaden.

 

Reklamation och returrätt
Det är alltid garanti på de produkter ni köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Ni betalar själv returfrakten.

 

Ångerrätt
Ni har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt till info@ackestradenet.com dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid special beställda varor) Vi följer Konsumentverkets rekommendationer, för mer information gå in på: konsumentverket.se

 

Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker ni skador på paketet skall ni omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker ni inte skadan förrän ni öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall ni kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar ni kontakt med oss.

Har ni beställt och inte hämtar ut er försändelse innan den går i retur till oss (paket cirka 1 mån, brev 14 dagar), så fakturerar vi er 300 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

 

Personuppgiftslagen
Era personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

 

Produkter

Handla

Information